30.5.2024 10:11
ETK Luistelukoulu

Luistelukoululaisten infopaketti

TERVETULOA ETK:N LUISTELUKOULUUN!

Alla olevat tiedot koskettavat seuraavia ryhmiä: Taaperot, Tenavat, Pienet Tähdet, Isot Tähdet, Koululaiset, Revontulet, Nuoret, Jääkristallit

Luistelukoulujen syyskausi 2024 käynnistyy maanantaina 2.9. Syyslomaviikolla ei järjestetä lasten ja nuorten ryhmien harjoituksia. Alle on koottu tärkeimmät asiat luistelukoulujen harjoitteluun liittyen, luethan tiedot huolella läpi. 

Uudelle luistelijalle

Käytössämme on MyClub-jäsenpalvelu. MyClubista löydätte harjoitusajat ja niiden mahdolliset muutokset, voitte ilmoittautua harjoituksiin sekä saatte seuran ajankohtaiset tiedotteet. MyClub toimii verkkoselaimessa etk.myclub.fi tai lataamalla MyClub -mobiilisovelluksen.

Seuran kaikki tiedotus tapahtuu myClubin kautta. Tarkistattehan siis, että omissa/lapsen tiedoissa on aina ajankohtaiset yhteystiedot ja olet sallinut viestinnän myClubin kautta.

Pukeutuminen ja varusteet

Luistelijoille suositellaan päälle lämpimiä vaatteita, joissa on helppo liikkua. Suosittelemme kypärän käyttöä erityisesti pienimmille ja aloitteleville luistelijoille. Lisäksi hanskat on hyvä pukea käsiin.

Hyvät luistimet ovat oikean kokoiset ja tukevat. Luistinten tulee erityisesti tukea nilkkaa. Jos luistinten hankinta on/tulee ajankohtaiseksi, myydään taitoluistimia mm. kahdessa erikoisliikkeessä Helsingissä: Skate Shopissa ja Lucky Skatessa. Molemmista löytyy myös valikoima käytettyjä luistimia. Lisäksi käytettyjä luistimia myydään esimerkiksi useammalla taitoluisteluvarusteisiin keskittyvällä Facebook -kirppiksellä.

Kulkiessa jään ulkopuolella, on teriä suojellakseen syytä käyttää teräsuojia. Teräsuojiin kannattaa kirjoittaa luistelijan nimi, sillä jään laidalta löytyy harjoitusten aikana todennäköisesti useat samanlaiset suojat. Ensimmäisissä harjoituksissa luistelijoille jaetaan nimilaput, joita tulee pitää näkyvällä paikalla jokaisella luistelutunnilla.

Harjoitukset

Toivomme, että paikalla-/poissaolot merkitään aina myClubiin jokaisen harjoituksen kohdalle. Hallille kannattaa tulla hyvissä ajoin ennen luistelutunnin alkua. Harjoituksiin voi myös saapua luistimet valmiina jalassa.

Luistelijat siirtyvät jäälle vasta, kun ohjaajat antavat siihen luvan. Vanhemmat voivat saattaa luistelijat jään laidalle, mutta pyydämme että vanhemmat eivät tule kuitenkaan vaihtoaitioon asti. Ohjaajat auttavat luistelijat vaihtoaitiosta jäälle ja pois jäältä. Vanhemmat voivat siirtyä katsomaan harjoituksia hallista riippuen katsomoon tai ylätasanteelle.

Luistelukoulun ensimmäisillä harjoituskerroilla Tenavien, Koululaisten ja Revontulien ryhmät jaetaan pienryhmiin, joissa harjoitellaan läpi syyskauden. Ensimmäisen harjoitusviikon aikana kukin luistelijoista saa nimilappuunsa väritarran (vihreä, sininen tai punainen), josta luistelija tunnistaa jatkossa oman harjoitusryhmänsä.

Ohjaajat ovat hallilla paikalla aina n. 10 minuuttia ennen sekä jälkeen tuntien. Ystävällisesti pyydämme, että luistelukoulutunnilla lapsille ja valmentajille annetaan työskentely- ja harjoittelurauha.

Kaatumiset / loukkaantumiset

Kaatuminen on osa harjoittelua ja uuden oppimista, ja pienimpien luistelijoiden kohdalla ensimmäisenä lähdetäänkin harjoittelemaan kaatumista ja sieltä ylös nousemista. Kaatumisia ei tarvitse säikähtää eikä kauhistella, ja lasta on hyvä auttaa ymmärtämään, että myös huippuluistelijat kaatuvat.

Jos kuitenkin jäällä sattuu tapaturmia, ohjaajamme osaavat antaa ensiapua. Jos luistelija ei pysty jatkamaan harjoituksia loukkaantumisen vuoksi, otetaan yhteyttä luistelijan kohdalle myClubiin merkittyyn yhteystietoon.

Vakuutus/lisenssit

Seuramme alle 15-vuotiaat luistelukoululaiset ovat vakuutettuja valmennustunneilla Suomen Taitoluisteluliiton luistelukouluvakuutuksella. Vakuutuksen voimassaolo edellyttää, että luistelija on rekisteröity Espoon Taitoluisteluklubin luistelukoululaiseksi ja kausimaksu on maksettu eräpäivään mennessä. Yli 15 -vuotiaiden tulee ostaa itse Taitoluisteluliiton Hoika-jäsenrekisteristä harrasteluistelupassi. Luistelijalla tulee olla voimassa oleva tapaturmavakuutus joko liitettynä harrasteluistelupassiin tai muuta kautta.

Vakuutuksellisen luistelukoulupassin (=lisenssin) ostaminen edellyttää luistelijoiden henkilötunnuksen syöttämistä Taitoluisteluliiton jäsenrekisteri Hoikaan. Huoltajan velvollisuus on merkitä myClubin tietoihin luistelijan kohdalle henkilötunnus luistelukoulupassien ostamiseksi. Ilman henkilötunnusta seura ei voi ostaa luistelijalle vakuutuksellista luistelukoulupassia.

Toimintaohjeet vahinkotilanteisiin on avattu Taitoluisteluliiton sivuilla.  

Poissaolot

Yksittäisestä poissaolosta ei tarvitse ilmoittaa erikseen, mutta pyydämme merkitsemään kaikki poissaolot myClubiin. Jos poissaoloja on useampia esimerkiksi pitkään jatkuvan sairauden vuoksi, asiasta on hyvä ilmoittaa sähköpostitse luistelukoulu@etkespoo.com.

Muutokset harjoitusaikoihin

Harjoitusaikoihin voi tulla kauden aikana muutoksia/peruutuksia mm. jääkiekkoturnauksien tai muiden jäähallien tapahtumien takia. Muutoksista pyritään ilmoittamaan mahdollisimman hyvissä ajoin myClubin kautta. Seura ei ole velvollinen järjestämään korvaavia tunteja peruuntuneille tunneille, jotka johtuvat seurasta riippumattomista syistä.

Laskutus

Ilmoittautuessa luistelukouluun, muodostuu myClubissa automaattisesti ryhmän kausimaksun mukainen lasku. Jokaisen harrastajan tulee maksaa kausimaksun lisäksi vuosittainen jäsenmaksu. MyClub tunnistaa jäsenmaksun jo maksaneet.

Jos harrastaja lopettaa ensimmäisen kahden harrastuskerran jälkeen, tulee asiasta ilmoittaa viipymättä luistelukouluvastaavalle - ennen laskun erääntymistä. Myös ryhmäsiirtoihin sekä eräpäivän pidennykseen liittyvät laskutusasiat hoidetaan toimistolla. Liikasuorituksissa on harrastajan oltava yhteydessä Visman asiakaspalveluun fsf.toimeksiantajat@visma.com.

Ryhmäsiirrot ja yhteystiedot

Luistelukoulusta on mahdollista taitojen ja innostuksen kasvaessa siirtyä eteenpäin seuran muihin ryhmiin. Jos luistelija kokee olevansa liian helpossa tai haastavassa ryhmässä heti ensimmäisillä harjoituskerroilla, voi asiasta olla yhteydessä harjoitusten jälkeen joko ryhmän ohjaajaan tai sähköpostitse/puhelimitse seuran luistelukouluvastaavaan. Seuran yksin- ja muodostelmaluistelupuolen valmentajat käyvät myös ajoittain seuraamassa ryhmien harjoituksia, ja voivat näkemystensä mukaan suositella luistelijoille kokeilemista haastavammissa luistelukouluryhmissä tai kilpapuolen ryhmissä/ joukkueissa.

Autamme mielellämme kaikenlaisissa ryhmäsiirtoihin liittyvissä kysymyksissä. Luistelukoululaisten ensisijainen yhteyshenkilö seurassa on seurakoordinaattori ja luistelukouluvastaava:

Mira Korpinen / luistelukoulu@etkespoo.com

ETK:n järjestämä muu toiminta

ETK järjestää kauden aikana useita kaikille avoimia sekä pääsymaksullisia tapahtumia ja kilpailuita. Myös luistelukoululaiset pääsevät esittämään omat ohjelmansa kevät- ja joulunäytöksessä.

Seuraamalla seuran sosiaalisen median kanavia ja myClubin tiedotteita pysyt ajan tasalla seuran tapahtumista.


Instagram: espoontaitoluisteluklubi     Nettisivut:
etkespoo.com